Top 10 Advanced PHP Interview Questions Answers

Top 10 Advanced PHP Interview Questions Answers

Today, We want to share with you Top 10 Advanced PHP Interview Questions Answers.
In this post we will show you Top 10 PHP Interview Questions & Answers, hear for Top 10 PHP Interview Questions and Answers we will give you demo and example for implement.
In this post, we will learn about Top PHP Interview Questions With Answers with an example.

Question 1 :1) What is PHP?

Answer : PHP stands for PHP: Hypertext Preprocessor.PHP is a open or free web based language on scripts that supports all developers to custom or dynamically make generated some web pages.

Also Read :  Laravel Validation Unique Soft Delete Example

Question 2 :What are the Functions of sorting an array in PHP?

Answer : Types of the sorting an array
Sort(), arsort(), natcasesort(), rsort(), usort(), array_multisort(), uksort(),asort(), ksort(), natsort().

Question 3 :Which programming language used to PHP resemble?

Answer : Perl and CPHP syntax used or resembles Perl and C programming language

Question 4 :How to create or init a session in PHP?

Answer : session_start()The simple use of the PHP function Like as session_start() PHP initiate activating a start session.

Question 5 :What does $GLOBALS means?

Answer : $GLOBALS variables is associative main array including some references to all the data variables which are used to PHP currently initmode in the PHP global scope of the PHP script.

Also Read :  Very Simple PHP Script to Upload Image or file from an URL

Question 6 :How many cast types in PHP?

Answer : List of the Cast types (int), (integer)(bool), (boolean)(float), (double), (real),(string),(array),(object)

Question 7 : How to define constant in PHP?

Answer : define The simple define() directive some commands us defining a constant as follows:

define (“ACONSTANT”, live24u);

Question 8 :How to create simple persistent cookie in php?

Answer : setcookie()Cookies will only simple persistent for as some long as We have simple set them.

//set for 1 year
setcookie( "cookieName", 'cookieValue', strtotime( '+1 year' ) ); 

Question 9 :How to security Auth from SQL injection attack?

Answer : mysql_real_escape_string()simple use mysql_real_escape_string() PHP function.

Question 10 :How can PHP to display error at runtime?

Answer : error_reporting(E_ALL) simple used to error_reporting(E_ALL) in PHP.

Also Read :  How to Open URL in New Tab using Vue JS

error_reporting(E_ALL) 

We hope you get an idea about Basic PHP Technical Interview Questions and Answers
We would like to have feedback on my Information blog .
Your valuable any feedback, Good question, Inspirational Quotes, or Motivational comments about this article are always welcome.
If you liked this post, Please don’t forget to share this as Well as Like FaceBook Page.

We hope This Post can help you…….Good Luck!.

Gondaliya Jaydeep

Hi, I’m Jaydeep Gondaliya, PHP developer.Pakainfo.com is the most popular Programming & Web Development blog. Our mission is to provide the best online resources on programming and web development.Any visitors of this site are free to browse our tutorials, live demos, Examples and download scripts.If you have a project that you want to get started, launch quickly, contact me. Email : [email protected]