Top 10 Advanced Reactjs Interview Questions Answers

Top 10 Advanced Reactjs Interview Questions Answers

Today, We want to share with you Top 10 Advanced Reactjs Interview Questions Answers.
In this post we will show you Top 10 Reactjs Interview Questions & Answers, hear for Top 10 Reactjs Interview Questions and Answers we will give you demo and example for implement.
In this post, we will learn about Top Reactjs Interview Questions With Answers with an example.

Question 1 :What is React?

Answer : Reactjs is a simple front-end based JavaScript library framework developed by Facebook in 2011. Reactjs follows the simple Main component based approach as well as more code easy which helps in creating reusable UI user Interface components.

Question 2 :What are the features of React?

Answer : There are list of features.
It is a support virtual DOM
support server-side rendering.
uni-directional data flow as well as data binding.

Also Read :  Google Style Text Avatar using PHP Example

Question 3 : What is JSX?

Answer : JSX is a simple shorthand for JavaScript(Pure js) XML.

render(){
    return(        
         <div>
            <h1> Wel-come to pakaifo.com</h1>
         </div>
    );
}

Question 4 :Which methods used in lifecycle methods of React components.

Answer : Some React of the Best lifecycle methods are:
componentWillMount()
componentDidMount()
componentWillReceiveProps()
shouldComponentUpdate()
componentWillUpdate()
componentDidUpdate()
componentWillUnmount()

Question 5 : List down the components of Redux

Answer : Redux is composed of the List components:
Action, Reducer , Store , View.

Question 6 :Why ReactJS is used?

Answer : Display part of Mobile applicationReactjs is most used to all the handle the HTML display view part of Mobile or web-application.

Question 7 :When ReactJS released?

Answer : March 2013ReactJS is released March 2013

Question 8 :What is Repository URL of ReactJS?

Answer : Please check This URLhttps://github.com/facebook/react

Question 9 :How to embed two components in One component in react?

Answer : Include libs

Also Read :  Asp.Net Clear all controls value reset

//include libs
import React from 'react';
class liveApp extends React.Component {
   render() {
      return (
         <div>
            <Header/>
            <Content/>
         </div>
      );
   }
}

class Header extends React.Component {
   render() {
      return (
         <div>
            <h1>Welcome to pakaifo.com</h1>
         </div>
      );
   }
}

class Content extends React.Component {
   render() {
      return (
         <div>
            <h2>pakaifo</h2>
            <p>pakaifo is the most popular Programming & Web Development blog. Our mission is to provide the best online resources on programming and web development. We deliver the useful and best tutorials for web professionals — developers, programmers, freelancers and site owners. Any visitors of this site are free to browse our tutorials, live demos and download scripts.</p>
         </div>
      );
   }
}

export default liveApp;

Question 10 :What are the feature of ReactJS?

Answer :
1.JSX: JSX stands for a JavaScript syntax extension.
2.Components : Reactjs is simple all set of the components.
3.One direction flow in react: React used to one way source code flow which create it easy to some reason about your mobile or web app

Also Read :  Ajax Jquery Column Sorting Results using PHP MySQL

We hope you get an idea about Reactjs multiple choice questions and answers
We would like to have feedback on my Information blog .
Your valuable any feedback, Good question, Inspirational Quotes, or Motivational comments about this article are always welcome.
If you liked this post, Please don’t forget to share this as Well as Like FaceBook Page.

We hope This Post can help you…….Good Luck!.

Recommended For You.

Laravel resource route multiple parameters Example
Today, We want to share with you Laravel resource route multiple parameters Example.In this post we will show you laravel

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *